Jaarlijks gaat de politiezone Grens, in samenwerking met de gemeentebesturen, op zoek naar die weesfietsen. “Sinds enkele weken laten onze politie-inspecteurs briefjes achter bij ‘verdachte’ fietsen aan de fietsenstallingen van de stations”, zegt commissaris Patrick De Smedt.Het identificeren van te lang gestalde fietsen gebeurt door labeling. Alle fietsen in de rekken krijgen een label door de spaken. Fietsen die na enkele weken nog een label hebben, zijn weesfietsen. Aan deze fietsen wordt een kennisgeving bevestigd. De eigenaar krijgt dan nog enige dagen de tijd om zijn rijwiel te verwijderen. “Komt er geen reactie op die boodschappen, dan wordt de fiets opgehaald door het gemeentebestuur.”
Zo werden er maandag 27 weesfietsen opgehaald in Kalmthout: 2 aan het station van Kijkuit, 4 aan het station van Kalmthout en 21 aan het station van Heide. Woensdag werden er 22 weesfietsen opgepikt in Essen: 4 aan het station van Wildert en 18 aan het station van Essen.Wie nog ergens een weesfiets weet staan, kan dit melden aan politie of gemeentebestuur.
Ik ben er mee eens dat wat de politie doet. Want bij ons is de ene fietsen stelling van de 2de jaars altijd vol.
BeantwoordenVerwijderenJullie kennen toch dat gevoel als je te laat komt dan dat je pressies uren moet gaan zoeken. Ook lastig dat je fietsen echt op u fiets leggen dan moet je pressies uren gaan wachten op hem. jullie zijn er toch mee eens dat ik dit verslag met onze school.
Esteban Martinez
Ik vind het goed dat de politie de fietsen eerst nog eventjes laat staan en contact zoekt met de eigenaar. Ik vraag me wel af wat er gebeurt met de fietsen die door de politie worden weggehaald. Worden ze verkocht, weggegeven aan een goed doel,...?
BeantwoordenVerwijderenDaan Dekoning Krekels